Преговорите за Брекзит следва да бъдат продължени след 31 октомври само дотогава, докато Великобритания може

...
Преговорите за Брекзит следва да бъдат продължени след 31 октомври само дотогава, докато Великобритания може
Коментари Харесай

Франция е против безцелна отсрочка на Брекзит

Преговорите за  Брекзит  следва да бъдат продължени след 31 октомври единствено до тогава, докато  Англия  може да обоснове това пред 27-те останали страни членки на Европейския съюз.

Това сподели през днешния ден източник, непосредствен до френския президент Еманюел  Макрон , представен от Ройтерс. Европейски Съюз одобри през днешния ден настояването на Лондон за пролонгация на крайния период за овакантяване на съюза, само че не дефинира нова дата за овакантяване, с което даде на разделения английски парламент време да вземе решение по настояването на премиера  Борис Джонсън  за предварителни избори.

" Франция  иска оправдана и пропорционална пролонгация. Нищо такова не виждаме към този момент. Трябва да покажем на британците, че е тяхна работа да изяснят обстановката и че отсрочката не им се дава безплатно ", сподели източникът.

Според евродипломат, представен от Ройтерс,  Франция  предпочита отсрочване до 15 или 30 ноември, с цел да се поддържа напън върху английския парламент да утвърди съглашението, контрактувано от Джонсън с Европейски Съюз, или да се изправи пред хаотичен  Брекзит .

Близкият до  Макрон  източник не пожела да каже с какво продължение  Макрон  би се съгласил. По-рано френски публични лица споделяха, че провеждането на избори или референдум може да е политическо съображение за пролонгация.  Макрон  смята, че е значимо да има времеви напън, с цел да се подсигурява, че английският парламент може да приключи процеса на ратификация, със или без избори.

Всяко продължение би трябвало да има избрана цел, като одобрение на настоящето съглашение или провеждането на нови избори, споделиха френски публични лица.  Англия  обаче би трябвало да изясни какъв брой време й е належащо при всеки вероятен сюжет, сподели различен френски чиновник.

" Ние не сме твърди поради самата неотстъпчивост. Вече видяхме, че отпущането на време просто ей-така не води до нищо ", каза служителят, съобщи Българска телеграфна агенция базирайки се на Ройтерс.

" Британците би трябвало да ни кажат какъв брой време им би трябвало да гласоподават един законопроект. За това, несъмнено, не са нужни 110 години ", уточни той, като изрази мнение, че 10-15 дни в допълнение би трябвало да са задоволителни за ратификация. Повече време може да бъде отпуснато, в случай че Народното събрание поддържа настояването на Джонсън за нови избори, добави той. Запитан как  Франция  се отнася към желанието на други страни членки на Европейски Съюз за дълго продължение до 31 януари, служителят сподели:  " Толкова дълъг интервал на неустановеност е нездравословен. Какъв е смисълът да се дава време на времето? " / Дунав мост

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР